Voet 6-jarige raakt gekneld tussen treden roltrap Noordstation

Roltrappen in het Noordstation (archiefbeeld).

Een kind van 6 jaar oud is dinsdagochtend met zijn voet vast komen te zitten tussen roltrappen in het Noordstation. De brandweer heeft het jongetje bevrijd, dat met een kneuzing overgebracht is naar het ziekenhuis.

Omstreeks 8.45 uur kreeg de brandweer een oproep binnen, nadat een kind klem was geraakt tussen de onderste treden van een roltrap die naar de ondergrondse tramhalte leidt. Die werd meteen stilgelegd. Het jongetje van 6 jaar oud was op zomerkamp en samen met leeftijdsgenootjes onder begeleiding van animatoren onderweg naar een speeltuin.

Om het ketje te verwijderen werd de elektriciteit van de roltrappen even afgesloten. Nadien demonteerden de brandweerlieden enkele treden om het kind te bevrijden. Hulpverleners hadden hem een licht verdovingsmiddel gegeven tegen de pijn en de paniekaanvallen. De jongen is uit voorzorg met een kneuzing aan zijn voet afgevoerd naar het ziekenhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?