Brusselse brandweerman is beste brandweerman ter wereld

© bxlblog

Tijdens de jaarlijkse ‘World Police and Fire Games’ greep de Brusselse brandweerman Gilles Degalliax (34) het goud in de individuele competitie voor pompiers boven de 30 jaar.

De Olympische spelen voor politie en brandweer waren een groot succes voor het Brusselse korps. De brandweer stuurde 34 atleten en haalde tot nu toe 18 medailles binnen, waarvan negen goud. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

“Ik ben erg fier en opgelucht,” zei Degallaix aan de krant. In 2016 had de brandweerman zijn heup ontwricht én een knie blessure opgelopen. “De dokters hadden me toen gezegd dat het niet vanzelfsprekend zou zijn om terug op dit niveau te komen.”

Om de medaille binnen te halen moest Degallaix verschillende beroepsgerelateerde proeven tot een goed einde brengen, waaronder ladders beklimmen en emmers vullen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?