Brandweer rukt uit voor uitslaande zolderbrand in Schaarbeek

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 20 september 2023

In de nacht van dinsdag op woensdag moest de Brusselse brandweer uitrukken voor een uitslaande zolderbrand in de Schaarbeekse Josaphatstraat. Tien bewoners worden momenteel opgevangen door naasten, er vielen geen gewonden.

Afgelopen nacht omstreeks kwart voor vier moest de brandweer uitrukken naar de Josaphatstraat in Schaarbeek voor een felle dakbrand. Bij aankomst waren alle bewoners reeds in veiligheid gebracht. "Ook de twee aanpalende woningen werden geëvacueerd", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het ging om een volledig ontwikkelde brand, die zowel langs de binnen- als de buitenkant bestreden moest worden."

De brandweer kwam ter plaatse met een commandovoertuig, drie autopompen, drie autoladders, een MUG-ziekenwagen, twee ziekenwagens, een support car en een decontaminatievoertuig. De opruim- en nabluswerken duurden tot zeven vanochtend. Later vanmiddag staat er nog een controle gepland.

Woning onbewoonbaar

De getroffen woning werd volledig onbewoonbaar verklaard. Van de aanpalende woning werden de twee bovenste verdiepingen eveneens onbewoonbaar verklaard. Tien bewoners worden momenteel opgevangen door naasten.

"De politiezone Brussel-Noord heeft de evacuaties in goede banen geleid en ook Sibelga was ter plaats. Er werd ook een perimeter ingesteld om de operaties van de hulpdiensten vlot te laten verlopen." Het tramverkeer op lijn 62 en 25 in de buurt liep enige vertraging op door de zolderbrand, omdat de stroom van de bovenleiding moest worden doorgesneden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?