Brandweer voorkomt vervuiling door zinkende boot op Brussels kanaal

© BRUZZ
| De boot was aangemeerd ter hoogte van de Brussels Royal Yacht Club.

Verschillende hulpdiensten zijn vrijdagmiddag tussengekomen bij de redding van een zinkende boot op het kanaal in Brussel. De plezierboot dreigde het water te vervuilen met brandstof. Dat meldt La Dernière Heure , brandweerwoordvoerder Walter Derieuw bevestigt het nieuws.

De Brussels brandweer kwam omstreeks 10.15 uur tussen bij het zinkende vaartuig. De boot was aangemeerd aan een kaai ter hoogte van de Yacht Club, toen hij water begon te nemen.

De plezierboot van 9 meter lang dreigde verder te zinken en zo het water in het Brusselse kanaal te vervuilen met brandstof en motorolie. De Brusselse brandweer zette een drijvende dam in om tegen te gaan dat deze vloeistoffen zich zouden verspreiden.

Omstreeks 12.45 uur was de interventie afgelopen. De havenmeester nam het vervolg van de interventie op zich. Er werd een oplosmiddel op de olie gegooid die zich al had verspreid in het kanaal. Een gespecialiseerd bedrijf zal de ontsnapte brandstof verder oppompen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?