Brussel daalt in ranglijst levenskwaliteit voor expats: ‘Files zijn belangrijk minpunt’

© Belga
13/12/2023

Een studie van het Amerikaanse consultancybedrijf Mercer plaatst Brussel op plaats 36 in de ranking voor steden met de beste levenskwaliteit voor expats. Vier jaar geleden prijkte de Belgische hoofdstad nog op de 28e plaats.

Volgens Mercer vinden expats in Brussel een hoge standaard aan medische en ziekenhuisdiensten en is er een uitstekende beschikbaarheid en kwaliteit van consumptiegoederen. “Maar de files zijn een belangrijk minpunt, net als de mindere interne stabiliteit in vergelijking met referentiestad New York City”, klinkt het.

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is volgens het Quality of Living-rapport van adviesbureau Mercer de stad waar de levenskwaliteit het hoogst is voor expats en hun gezinnen. Zürich, Auckland, Kopenhagen en Genève zijn de andere steden in de top vijf.

"Het Mercer-rapport toont aan dat landen met een hoge levenskwaliteit uitstekende gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuur en sociale diensten bieden," zegt Yvonne Traber, Partner en Global Mobility Leader bij Mercer. "In een tijd van geopolitieke onrust, natuurrampen en economische volatiliteit denken werknemers na over hun prioriteiten en hun levenskwaliteit. Dat heeft significante gevolgen voor steden in hun strijd om talent.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni