Pré de Chez Nous, Een van de nieuwe Brusselse restaurants in de Bib Gourmand Benelux

Brussel enige sterkhouder in restaurantgids Bib Gourmand

FC
08/11/2018

Vandaag zijn opnieuw de 300 restaurants bekend gemaakt die volgend jaar in de Bib Gourmand Benelux zullen staan. Voor Brussel zijn er zes nieuwe adressen opgenomen in de culinaire gids. In heel België zijn er 20 nieuwkomers, maar er vallen er ook 30 af.

De Bib Gourmand Benelux is een onderdeel van sterrengids Michelin en focust op restaurants die een driegangenmenu aanbieden onder de prijs van 37 euro. Een goede prijs-kwaliteit verhouding is dus essentieel.

In totaal zijn er 157 restaurants in België te vinden. Dat is iets meer dan de helft. Daarvan liggen er 25 in Brussel, waarvan dus zes nieuwe.

België in zijn geheel scoort dit jaar echter minder goed. Vorig jaar stonden er nog 168 Belgische restaurants in de gids. Er kwamen er namelijk slechts twintig bij ten opzichte van een dertigtal die geschrapt werden. Dat verlies is echter vooral in Vlaanderen te merken, waar er zestien restaurants wegvallen.

In Brussel zijn dat er slechts twee. Wat betekent dat Brussel het goed doet en vier extra plaatsjes in de Bib Gourmand kon veroveren.

Focus op de mondiale keuken

De twee ongelukkigen die hun plaats moeten afstaan zijn Le Coq en Pâte in Sint-Lambrechts Woluwe en Ventre Saint Gris in Ukkel. De zes nieuwkomers zijn verspreid over heel Brussel. Zo kan u terecht bij Pré de Chez Nous in Brussel-Stad of Tero in Sint-Gillis. Zij werden gekozen voor hun creatieve aanpak met groenten.

Er werd dit jaar extra gekeken naar de culinaire wereldkeuken. Ze willen hiermee de diversiteit van het culinaire landschap in de verf zetten.

“Die trend is vandaag alomtegenwoordig,” aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin gidsen in de Benelux. “Van de bruisende hoofdstad tot het gezellige gehucht, overal vind je invloeden uit alle hoeken van de wereld. Het is interessant om te ontdekken op welke manier de chefs daarmee aan de slag gaan."

Om deze reden zijn ook Appel Thaï in Anderlecht en Osteria Bolognese in Elsene als nieuwkomers in de lijst terug te vinden. De overige twee zijn Bam’s in Watermaal-Bosvoorde en Les Potes en Toque in Ganshoren.

Voor wie ook de andere Brusselse adresjes wil ontdekken, de Bib Gourmand Benelux gids is te verkrijgen vanaf 22 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , bib gourmand , Michelin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni