| Restaurant Da Mimmo

Weinig nieuwe Brusselse namen in nieuwe Michelingids

KVDP
© BRUZZ - Belga
23/05/2022

De Michelingids heeft vandaag de nieuwe editie voor 2022 voorgesteld. Opvallend: Comme chez Soi verliest zijn tweede ster en maakte dat nog voor de voorstelling van de gids bekend.

In het Koninklijk Theater in Bergen heeft Michelin vandaag de 2022-editie voorgesteld. Drie nieuwe restaurants worden bekroond met twee sterren. In die categorie is in Brussel La Villa Lorraine by Yves Mattagne de nieuwkomer. Le Chalet de la Forêt behoudt twee sterren, het tweede hoogste niveau in de gids voor "een uitzonderlijke keuken die een omweg waard is."

In de categorie van drie sterren, 'een unieke keuken die de reis waard is', zijn er geen Brusselse restaurants. Comme chez Soi had tot 2006 nog drie Michelinsterren, maar is nu ook de tweede Michelinster kwijt. Dat maakte het restaurant bekend nog voor de bekendmaking van de nieuwste editie van de Michelingids. Het is nu één van de elf Brusselse restaurants met één Michelinster.

De Michelingids bekroont zestien nieuwe restaurants voor het eerst met een ster, maar in Brussel zijn er in die categorie geen nieuwkomers. Naast Comme chez Soi hebben onder meer Bozar Restaurant, het Elsense La Canne en Ville, Le Pigeon Noir in Ukkel en San Daniele in Ganshoren één ster. La Truffe Noir is zijn enige Michelinster nu kwijt.

Groene ster

“Ons team van inspecteurs was vooral onder de indruk van de inzet en creativiteit van de chefs in België en Luxemburg, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden in 2021," aldus Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingidsen.

Vorig jaar riep Michelingids een nieuwe erkenning in het leven, de groene ster, voor restaurants die inzetten op duurzaamheid. Die eerste groene ster ging toen naar Humus x Hortense in Elsene. Dit jaar krijgt het Luikse ¡Toma! een nieuwe groene ster.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni