Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni

| Eten en drinken op de tram met de Tram Experience.

Tram Experience brengt vanaf 29 augustus sterrenmaaltijden naar de Brusselse sporen

© Belga
25/08/2025

Vanaf 29 augustus kunnen fijnproevers opnieuw genieten van een gastronomisch diner aan boord van een rijdende tram door Brussel. Na vorig jaar de Brusselse chefs in de schijnwerpers te hebben gezet, staat dit seizoen in het teken van sterrenchefs.

De 13e editie wordt afgetrapt door chef Kevin Lejeune, voormalig chef van het met een Michelinster bekroonde La Canne en Ville en nu aan het roer van restaurant Chaga. Zijn menu, net als de andere menu’s bereid aan boord door traiteur Thibault Granville van Taste Great, is beschikbaar tot 12 oktober.

Van 14 oktober tot 30 november is het de beurt aan Manon Schenck van La Table de Manon om de smaakpapillen van de passagiers te verwennen. Daarna neemt de Brusselse chef Grégoire Gillard van Barge het over met een feestelijk menu dat geserveerd wordt van 2 december tot 1 februari.

Vanaf 3 februari presenteert Vilhjalmur Sigurdarson van Souvenir zijn culinaire creaties, gevolgd door Isabelle Arpin Auberge de Leignon van 24 maart tot 10 mei. De afsluiting van het seizoen is in handen van het Franse duo Valerio Borriero en Klervi Poullain van restaurant La Flibuste, die van 12 mei tot 5 juli het menu verzorgen.