Brussel Helpt 2021 op gang getrapt

© BRUZZ
19/10/2021
Updated: 19/10/2021 16.51u

Brussel Helpt 2021, de solidariteitsactie van BRUZZ, gaat vandaag van start in aanwezigheid van de jongeren van Nakama vzw. Dat is dit jaar het goede doel waarvoor geld wordt ingezameld en daarvoor staat er traditiegetrouw een Grote Brussel Helpt Spaghettislag op het programma. Die vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 november. Je spaghetti bestellen kan vanaf vandaag via de Brussel Helpt-website.

Vlaams minister voor Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt (Groen) komen vandaag langs bij jeugdhub Capital om het startschot te geven voor Brussel Helpt.

De solidariteitsactie van BRUZZ ondersteunt de vzw Nakama, een enthousiast en ambitieus jongerencollectief dat zich inzet voor kinderen en jongeren uit de meest kwetsbare buurten van Brussel. Ook zij tekenen vandaag present op de start van de actie. De solidariteitsactie is ook sensibiliserend en gemeenschapsvormend bedoeld.

Bestel nu al je spaghetti

Nakama is een Japans woord voor vriend of kameraad. De organisatie draait volledig op vrijwilligers en is op zoek naar middelen om verder te kunnen professionaliseren en te diversifiëren, om zo nog meer jongeren te bereiken.

BRUZZ wil mee zijn schouders zetten onder die zoektocht en houdt daarom de derde editie van 'De Grote Brussel Helpt Spaghettislag'. Die vindt plaats op zaterdag 27 november op verschillende plekken in Brussel, maar vandaag kan je al een spaghetti bestellen op de website van Brussel Helpt. Zelf pasta klaarmaken of geld doneren kan natuurlijk ook.

Hoewel de vorige spaghettislag afgelast werd door de coronamaatregelen bracht Brussel Helpt in 2020 meer dan 57.000 euro op voor het toenmalige actiedoel Babytheek Brussel.

Neem op 27 november 2021 deel aan de Grote Brussel Helpt Spaghettislag, ten voordele van Nakama vzw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni