Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris voor Economische Transitie en Onderzoek in de Brusselse Hoofdstedelijke regering Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris voor Economische Transitie en Onderzoek in de Brusselse Hoofdstedelijke regering

| Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris voor Economische Transitie en Onderzoek in de Brusselse Hoofdstedelijke regering

Brussel investeert 400.000 euro in sociaal en democratisch ondernemerschap

© Belga
06/07/2022

De Brusselse regering lanceert een projectoproep om sociaal en democratisch ondernemerschap te financieren. Ze maakt daar 400.000 euro voor vrij, zegt staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo).

De oproep past binnen 'Shifting Economy' - de Brusselse transitiestrategie - en heeft betrekking op sociale en democratische ondernemingen. Dat zijn ondernemingen die een economische activiteit combineren met een sociale finaliteit en een democratische manier van werken.

Doel van de projectoproep is deze ondernemingen te helpen "een levensvatbare economische activiteit te ontwikkelen die beantwoordt aan de behoeften van de Brusselaars, en tegelijk de creatie en het behoud van lokale niet-delokaliseerbare jobs in het Brussels Gewest ondersteunen".

De projectoproep is open tot 25 juli en heeft betrekking op drie types van projecten: innovatieve projecten van starters; schaalvergroting of professionalisering bij scale-ups; en de samenwerking bevorderen en bruggen slaan tussen actoren van de sociale economie en die van de traditionele economie.

Elk geselecteerd project kan een subsidie tot 80.000 euro ontvangen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni