Brussel lanceert infoplatform voor vragen over onthaal Oekraïense families

rode kruis croix rouge brussel zuid onthaalhub oekraïne onthaalloket.jpg
© Croix Rouge
| Onthaalloket van het Rode Kruis in Brussel-Zuid.
© Croix Rouge
| Onthaalloket van het Rode Kruis in Brussel-Zuid.

Het Brussels gewest heeft woensdag het online platform www.helpukraine.brussels gelanceerd om de bevolking zo volledig mogelijk te informeren. Op het platform krijgen Brusselaars een antwoord op al hun vragen over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne of over het onthaal en de opvang van Oekraïense families.

De gewestelijke Task Force Ukraine gaf Brussel Preventie & Veiligheid (BPV) de opdracht om het informatieplatform www.helpukraine.brussels op te richten. Het doel ervan is om alle beschikbare en pertinente informatie, afkomstig uit alle gewestelijke bevoegdheidsdomeinen, te centraliseren. De website is beschikbaar in vijf talen, waaronder Oekraïens en Russisch.

"De website is bedoeld voor Oekraïners, maar ook voor Brusselse burgers, lokale besturen en hulpdiensten op zoek naar informatie," vertelt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Integratie Oekraïense gemeenschap

Iedereen die vragen heeft over de impact van de Russische inval in Oekraïne of meer wil weten over het onthaal van de getroffen Oekraïense families die naar ons land vluchten, kan op het platform de juiste informatie terugvinden. Zo wordt rechtstreeks bijgedragen aan de integratie van de Oekraïense gemeenschap in de Brusselse gemeenschap, klinkt het.

"Mijn diensten hebben hard gewerkt om deze tool online te krijgen. Enerzijds willen we de behoeften beantwoorden van de Oekraïense families die de oorlog ontvluchten. Anderzijds voldoen we op deze manier aan een wettelijke verplichting, aangezien ik als Hoge Ambtenaar de Brusselse bevolking dien te informeren wanneer zich een crisis voordoet op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest," vertelt Sophie Lavaux, directeur-generaal van Brussel Preventie & Veiligheid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?