| Sneeuw in de stad (archiefbeeld).

Brussel Mobiliteit klaar voor eerste sneeuwval

TDN
© BRUZZ
22/01/2019

België maakt zich op voor de eerste sneeuwval van de winter. Dinsdag trekt een sneeuwzone van west naar oost over het land, vanaf 10 uur zou de sneeuw in Brussel uit de lucht vallen. Er is preventief 85 ton zout gestrooid op de Brusselse wegen. "We zijn helemaal klaar voor de sneeuw."

Het KMI voorspelt dat het 's ochtends gaat sneeuwen in het westen, waarna in de loop van de voormiddag ook sneeuw zal vallen in het centrum en in de namiddag pas in het oosten. Vanaf 10 uur kunnen de Brusselse straten wit zien.

De hele dag geldt in heel het land code geel. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer en de VAB waarschuwen voor gevaarlijke situaties op de weg en vragen bestuurders hun rijgedrag aan te passen. Er kan tot vijf centimeter sneeuw vallen, genoeg dus om het verkeer in de war te sturen.

85 ton zout

Brussel Mobiliteit bereidde zich goed voor op de winterprik. "We zijn helemaal klaar voor de sneeuw", zegt woordvoerster Inge Paemen aan onze redactie. "De sneeuwruimers en strooidiensten staan klaar om uit te rukken."

Echt glad is het niet op de wegen. De Brusselse strooidiensten verspreidden preventief 85 ton zout over de 850 kilometer gewestwegen in Brussel. "Net als de voorbije dagen, want het is al een aantal dagen aan het vriezen." Zodra er sneeuw uit de lucht valt, gaan de sneeuwruimers de baan op om de auto- en fietswegen vrij te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Mobiliteit, Brussel Mobiliteit, Sneeuwval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni