Brussel-Stad en Vorst duurste gemeenten voor verhuis

© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ
| Het plaatsen van een parkeerverbod kost het meeste in Brussel-Stad en Vorst.

Indien je een plaats wenst te reserveren voor een verhuiswagen en -lift, moet je in Brussel-Stad en Vorst het grootste bedrag ophoesten. Sint-Joost-ten-Node is dan weer de goedkoopste Brusselse gemeente.

Daarover bericht de krant La Dernière Heure maandag.

In Brussel kan je voor je verhuist best een aanvraag indienen bij je nieuwe gemeente om een parkeerplaats vrij te houden voor je verhuiswagen en/of - lift. De tarieven om zo'n parkeerverbod voor je nieuwe woonst te verkrijgen variëren sterk, zo blijkt.

Brussel-Stad en Vorst vragen het hoogste bedrag. In de hoofdstad moet je 114 euro neertellen voor 20 meter gedurende één dag. Vorst houdt het op 100 euro, maar als je ook een lift nodig hebt vraagt de gemeente een toeslag van 17 euro. Elsene (99 euro) vervolledigt de top drie.

Helemaal onderaan komt Sint-Joost-ten-Node, waar een aanvraag voor een parkeerverbod je slechts 10 euro kost. Ook Ganshoren (25 euro), Sint-Jans-Molenbeek (40 euro) en Sint-Agatha-Berchem (45 euro) behoren tot de goedkoopste gemeenten.

In de meeste andere gemeenten wordt een bedrag rond 75 euro gevraagd. Opvallend: in Watermaal-Bosvoorde kost het dubbel zoveel om te vertrekken dan om toe te komen. De gemeente vraagt 55 euro aan nieuwkomers die een parkeerplek willen boeken en 110 euro voor zij die Watermaal-Bosvoorde verlaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?