Studenten en leerlingen volgen online lessen met hun laptop tijdens de coronacrisis

Brussel-Stad houdt drie studielokalen met computers nog tot einde schooljaar open

ZM
© BRUZZ
22/02/2021

Het OCMW van Brussel-Stad heeft besloten om zijn drie studielocaties nog tot het einde van dit schooljaar open te houden. Zo hoopt de stad een bevorderlijke omgeving aan te bieden aan studenten die thuis geen goede internetverbinding hebben of niet afgezonderd kunnen werken. Naast internet zijn er ook computers en printers aanwezig.

"De gezondheidscrisis heeft de digitale kloof bij veel jongeren geaccentueerd. Schooluitval is sterk toegenomen bij jongeren die thuis niet voorzien zijn van een aparte ruimte om te werken of de juiste uitrusting niet hebben om aan afstandsonderwijs te doen”, zegt Khalid Zian, voorzitter van het OCMW van Brussel-Stad.

Daarom probeert het OCMW die jongeren te helpen aan de hand van drie studiezalen waar internet en apparatuur voor handen is. Zian noemde de studiezalen een groot succes, zowel vorig jaar als dit jaar: “In 2021 zijn al 2.700 jongeren langsgeweest.”

Het OCMW heeft nu beslist om de drie zalen nog zeker tot eind juni open te laten. "Het hebben van een computer is niet voldoende om toegang tot online cursussen te garanderen. Voor veel schoolwerk is een printer nodig. Veel jongeren willen hun leefruimte gescheiden houden van hun studeerplek, maar hebben geen kamer thuis waar ze zich kunnen afzonderen.”

Studenten kunnen terecht in de Spiegelstraat in het centrum, de Emile Bockstaellaan in Laken en de Bruynstraat in Neder-Over-Heembeek. Toegang is gratis voor studenten vanaf 16 jaar op vertoon van een studentenkaart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni