Brussel-Stad verdeelt zelf mondmaskers onder inwoners

© Ivan Put
| Mondmaskers.

De inwoners van Brussel-stad die een herbruikbaar mondmasker willen, kunnen die vanaf woensdag aanvragen bij de stad. Vanaf maandag 4 mei wordt een eerste lading van maskers verdeeld onder de inwoners. Senioren krijgen voorrang.

Wie ouder is dan 12 jaar, kan zich vanaf woensdag laten registreren bij de stad om een herbruikbaar mondmasker te krijgen. Dat kan elke werkdag via het nummer 0800 35 228 tussen 12 en 17 uur of door een mail te sturen naar het mailadres masker@brucity.be.

Voorrang voor senioren

Vanaf maandag 4 mei wordt dan een eerste lading van maskers verdeeld onder de inwoners. Senioren en personen die niet anders kunnen dan met het openbaar vervoer naar het werk pendelen, krijgen voorrang.

De senioren werden vorige week al gevraagd om contact op te nemen met de diensten van de stad. De Brusselaars die begunstigde zijn van het OCMW worden door hun sociaal assistent gecontacteerd.

Minstens één mondmasker

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, krijgen de Brusselaars een ophaalpunt en -tijdstip. Op die manier worden grote toestromen vermeden en kan de sociale afstand gerespecteerd worden. De maskers zijn op te halen in het dichtstbijzijnde buurthuis.

De registratie zal doorgaan tot elke inwoner van Brussel-stad over minstens één mondmasker beschikt. Op termijn is het de bedoeling om elke Brusselaar van twee herbruikbare maskers te voorzien. In Brussel-stad wonen ongeveer 180.000 mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?