Sint-Joost en Oudergem leveren als eerste mondmaskers aan bewoners

© Pxhere

Sint-Joost en Oudergem zijn als eerste begonnen met het uitdelen van mondmaskers aan hun bewoners. De gemeenten handelen op eigen initiatief, maar het gewest gaf intussen ook al aan alle Brusselaars van een masker te zullen voorzien.

Sint-Joost begon reeds op 21 april met de distributie van 30.000 herbruikbare mondmaskers. In de gemeente Oudergem is er dinsdagmorgen een eerste lading van 1.289 maskers geleverd aan 557 woningen. De distributie loopt tot en met zondag. 8000 maskers zijn voorgesneden, 7000 maskers zijn genaaid of op korte termijn geproduceerd en 2500 andere maskers zijn gepland voor productie als onderdeel van de actie "Een masker voor iedereen".

Ook Etterbeek heeft 84.000 maskers besteld waarvan de gemeente de eerste leveringen hoopt te doen in de week van 4 mei. Er worden eveneens bonussen toegekend aan naaiprofessionals die 5.000 extra mondmaskers kunnen stikken.

Tenslotte hebben ook andere Brusselse gemeenten mondmaskers besteld, waaronder Sint-Lambrechts-Woluwe (60.000 maskers), Jette (50.000 stuks) en Sint-Gillis (aantal nog onbekend). De gemeente Evere, die voor elk van haar inwoners twee exemplaren belooft, kocht 100.000 herbruikbare maskers van de vzw Think Pink.

Andere gemeenten nog, waaronder Sint-Agatha-Berchem, Vorst, Sint-Gillis, Sint-Pieters-Woluwe en Jette doen een oproep aan bewoners om maskers te naaien en ze te deponeren bij ophaalpunten van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?