Brussel stelt zich week lang voor in Madrid en Barcelona tijdens Brussels Days

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 18 september 2023
Updated: 18-09-2023 - 18:34

Van maandag tot vrijdag vinden in de Spaanse hoofdstad Madrid en in Barcelona de Brussels Days plaats in aanwezigheid van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en staatssecretaris voor Europese en Internationale Betrekkingen en Buitenlandse Handel Ans Persoons (one.brussels). In Barcelona wordt ook een tweede Brussels House geopend.

De Brussels Days vinden sinds 2006 elk jaar plaats in een andere stad. Ze zijn bedoeld om met de hulp van de gewestelijke instellingen visit.brussels, Brussels International en hub.brussels het Brussels Gewest steviger te positioneren op het internationale toneel, zijn economie en zijn toeristisch potentieel in de verf te zetten en de schijnwerpers te richten op de talenten en de culturele rijkdom die het te bieden heeft en op de typisch Brusselse manier van leven.

Vervoort en Persoons worden vergezeld door een twaalftal vertegenwoordigers van de culturele en de toeristische sector, die zichzelf gaan aanprijzen bij de lokale toeristische spelers in Madrid en Barcelona.

Voorts is er aandacht voor duurzaam bouwen, erfgoed, cultuur, de audiovisuele sector en fintech. De Belgische Vereniging van Vrouwelijke Bedrijfsleiders (VVB) en de Spaanse nationale vereniging van vrouwelijke ondernemers (ASEME) zullen een protocol voor een samenwerkingsovereenkomst sluiten om uitwisselingen en samenwerking tussen Brussel en Spanje te bevorderen.

Brussels House

De missie biedt tevens de gelegenheid om in Barcelona het tweede Brussels House in te huldigen, nadat er eerder dit jaar in februari al één in Milaan werd geopend. Het doel is de Brusselse smaakmakers in de best mogelijke omstandigheden en zonder al te grote investeringen de kans te geven internationaal aanzien te verwerven.

Op de agenda staan ook officiële ontmoetingen van de minister-president en de staatssecretaris met de Madrileense en Catalaanse overheden. Er zal gesproken worden over de gemeenschappelijke uitdagingen waarmee alle grootsteden te maken krijgen: massatoerisme en toeristische accommodatie, mobiliteit, duurzaamheid, stedenbouw en erfgoed.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?