Brusselaar kan voortaan zelf online aan zijn medisch dossier

Sinds 15 januari kunnen Brusselaars online zijn of haar medisch dossier inkijken. Dat kondigt minister Didier Gosuin (Défi), bevoegd voor het gezondheidsbeleid, aan. Voorwaarde is wel dat je aangesloten bent bij het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Zowat 60 procent van de Brusselse bevolking is ingeschreven bij het Gezondheidsnetwerk. Dat gebeurt op vrijwillige basis. 

Voorlopig gaat het wel enkel over verslagen van de huisarts en de resultaten die zij binnenkrijgen. “De bedoeling is dat de ziekenhuizen op termijn volgen, maar dat is nog niet aan de orde", verklaart Pauline Lorbat, woordvoerster van Gosuin. Bij het UZ Brussel kan men trouwens sinds eind 2017 zijn medisch dossier ook al online inkijken.

Huisarts moet meewerken

Het is de bedoeling dat de huisarts, indien je dat wenst een samenvatting van bezoek of resultaten online plaatst. Alles hangt er dus vanaf of zij deze documenten ook uploaden. 

Dat lijkt echter vrij vlot te verlopen. Zo hebben al zeker twee derde van de huisartsen meerdere documenten geüpload. “Het is nu dus aan de huisartsen om hun rol te blijven vervullen,” vult Lorbat nog aan. 

Wie zijn dossier wil inkijken, kan dat op www.brusselsgezondheidsnetwerk.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?