Brussels Beer Project (BBP) op het einde van de Dansaertstraat, aan de Vlaamsepoort

| Brussels Beer Project (BBP) op het einde van de Dansaertstraat, aan de Vlaamsepoort.

Brusselaars kunnen weldra stroom afnemen van Brussels Beer Project

EDB
© BRUZZ
12/01/2021

Brussels Beer Project gaat een partnerschap aan met Bolt, dat consumenten rechtstreeks koppelt aan lokale groene stroomopwekkers. Van zodra de brouwers zelf energieoverschotten genereren, willen ze die ook via Bolt aanbieden. “Als overtuigde klant geven we graag een extra boost aan Bolt.”

De brouwers van Brussels Beer Project werken al een tijdje samen met het energiepatform Bolt. Die relatie verduurzamen ze nu in een partnerschap. “Bolt en Brussels Beer Project matchen perfect qua innovatief karakter en filosofie,” aldus Pieterjan Verhaeghen, ceo van Bolt. “Daarom hebben we hen als partner gevraagd.”

Brussels Beer Project zal niet enkel ambassadeur worden voor Bolt. Binnenkort zullen Brusselaars ook stroom kunnen afnemen van Brussels Beer Project.

“In de Dansaertstraat brouwen we dagelijks 2.000 flesjes bier op groene energie van een boerderij uit de buurt. Als overtuigde klant geven we graag een extra boost aan Bolt. Eenmaal onze nieuwe brouwerij in Anderlecht operationeel is, zullen we ook de energieoverschotten van onze zonnepaneleninstallatie aanbieden via Bolt”, zegt Sébastien Morvan van Brussels Beer Project. “We plannen een zonnepanelenpark met een oppervlakte van 250 m² te installeren op het dak.”

Om het partnerschap te bekrachtigen, wordt dinsdag een nieuwe campagne gelanceerd. De eerste 350 bierliefhebbers die via Brussels Beer Project klant worden bij Bolt, ontvangen een gratis, circulair bierpakket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel, Brussel-Stad, Samenleving, Milieu, bolt, Brussels Beer Project

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni