Savonneries Bruxelloises en Brussels Beer Project brengen bierzeep op de markt

ZM
© BRUZZ
11/12/2020

Gooi het favoriete drankje van de Brusselaar samen met de coronacrisis en je krijgt het nieuwste product van Savonneries Bruxelloises, bierzeep. In samenwerking met het Brussels Beer Project brengt de Brusselse traditionele zeepmakerij zeep op de markt op basis van gerstmout die na het brouwen van bier over blijft.

De bijna honderdjarige zeepmakerij in Brussel brengt een bijzondere zeep op de markt, op basis van bier. De zeep wordt gemaakt van brouwersdraf, dat is de gerstmout die overblijft na een brouwproces. Het Brussels Beer Project recycleerde deze brouwersdraf al eerder en verwerkte het in brood en koekjes, en vanaf nu ook in zeep.

Vorig jaar werd Savonneries Bruxelloises overgenomen door twee jonge ondernemers. Een van hen, Maxime Pecsteen, heeft drie jaar lang voor Brussels Beer Project gewerkt, wat de samenwerking tussen de twee bedrijven ten goede is gekomen. Voor de initiatiefnemers is het duidelijk: “Perfect voor bierliefhebbers die hun handen willen wassen en tegelijk de lokale economie willen ondersteunen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Savonneries Bruxelloises, Brussels Beer Project, bierzeep

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni