Brussels Beer Project (BBP) op het einde van de Dansaertstraat, aan de Vlaamsepoort

Brussels Beer Project investeert 6 miljoen in nieuwe brouwerij en 'beer garden'

© Belga - BRUZZ
08/05/2020
Updated: 08/05/2020 15.35u

De brouwers van Brussels Beer Project (BBP) investeren zes miljoen euro in een nieuwe brouwerij aan Biestebroek in Anderlecht. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Er komt ook een 'beer garden' langs het kanaal. Aan de Biestebroekkaai loopt nu al een drukbezocht fiets- en wandelpad.

“Het is misschien een bizarre timing, maar wij hebben die financiering in de voorbije weken afgesloten. We zijn toch blij om dit positieve nieuws naar buiten te brengen”, zegt Dimitri Van Roy van Brussels Beer Project aan de VRT.

De nieuwe brouwerij zal een jaarlijkse capaciteit van 35.000 hectoliter hebben en Brussels Beer Project toelaten al zijn bieren in Brussel te brouwen. Vandaag gebeurt dat nog in een kleinere brouwerij in Brussel, en voor twee derde in een partnerbrouwerij in Limburg.

'Beer garden' aan kanaal

“We zijn heel blij om die productie terug naar Brussel te brengen", klinkt het bij Van Roy. "We hebben ook een hele goede samenwerking met de stad Brussel om dit mogelijk te maken en een heel nieuw gebouw te kunnen neerzetten aan het kanaal. Daar komt ook een beer garden bij waar mensen in de zomer kunnen langskomen.” Langs de Biestebroekkaai loopt een drukbezocht fiets- en wandelpad.

De werken beginnen in september. Een jaar later zou de nieuwe brouwerij de deuren moeten openen. Uiteindelijk zullen dubbel zoveel mensen - 50 - er aan de slag kunnen.

De nieuwe brouwerij zal voor 2,6 miljoen euro worden gefinancierd door investeringsfonds Invest for Jobs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Resto & Bar , Brussels Beer Project , investering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni