Brusselaars steunen Charlie Hebdo

© brusselnieuws.be
07/01/2015

In Brussel zijn woensdagavond twee steunbijeenkomsten georganiseerd voor de slachtoffers van de aanslagen op de redactie van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo. Zowel op het Luxemburgplein als aan de Franse ambassade op de Regentlaan werd verzameld.

De bijeenkomst aan de Franse ambassade vond plaats vanaf 18 uur, en er daagde veel volk op. De politie schat dat het om zo'n 500 à 600 mensen ging. De vlaggen van het consulaat hangen halfstok.

Op het Luxemburgplein werd om 19 uur verzameld. Daar daagden volgens de politie ongeveer duizend mensen op. FM Brussel-reporter ter plekke Said Al Haddad meldde dat het verkeer stillag op het plein. "Het is hier ook muisstil ondanks de enorme massa."

De twee evenementen werden opgezet via sociale media in de nasleep van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. Daarbij kwamen twaalf mensen om.

In Parijs verzamelden zich naar schatting 35.000 mensen op de Place de la République. Ze scanderen "Charlie-Charlie" en houden pennen in de lucht, "die het zullen winnen van het zwaard". Ook op andere plaatsen in het land werd geprotesteerd.

De manifestanten staan met vele duizenden op een groot plein, terwijl aan alle Parijzenaars gevraagd is om binnen te blijven. De twee of drie daders van de aanslag lopen immers nog vrij rond, en duizenden agenten houden er inmiddels een klopjacht om hen zo snel mogelijk op te pakken.

Charlie Hebdo

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo slaat ook in Brussel in als een bom. In ons dossier leest u er alles over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Charlie Hebdo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni