Brussels Airport gaat mondmaskers uitdelen

© PhotoNews

Brussels Airport zal vanaf 18 mei mondmaskers uitdelen aan de passagiers die gebruikmaken van de luchthaven en aan de werknemers. Dat heeft de luchthaven woensdag aangekondigd.

In tegenstelling tot in trein- en busstations zijn mondmaskers op dit moment niet verplicht in de luchthaven, zo herhaalt Brussels Airport nogmaals. Het gebruik ervan wordt wel "sterk aanbevolen". Mogelijk zal de overheid toch een verplichting invoeren, eens het passagiersverkeer weer begint toe te nemen.

Want op dit moment zijn er gemiddeld maar een vijftiental passagiersvluchten per dag van en naar de luchthaven van Zaventem. Er lopen zo elke dag maar enkele honderden passagiers rond (tegenover 80.000 à 90.000 passagiers per dag in normale tijden), wat betekent dat er "zeer weinig mensen aanwezig zijn in de publieke zones van de luchthaven en dat men makkelijk de sociale afstand kan respecteren in de terminal".

Op Brussels Airport werden al maatregelen genomen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus, zoals stickers die wijzen op de anderhalvemeterregels, handgeldispensers en plexiglas aan de balies.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?