Brussels Beroepenpunt hielp in 2019 bijna 56.000 mensen in hun loopbaankeuze

© Belga
04/03/2020
Updated: 04/03/2020 17.10u

Het Brusselse Beroepenpunt heeft woensdag samen met Brussels minister van Werkgelegenheid Bernard Clerfayt (DéFI) haar tweede verjaardag gevierd. In 2019 kreeg de dienst liefst 55.757 mensen over de vloer voor hulp in hun loopbaankeuze. De bezoekers geven bovendien blijk van grote tevredenheid.

Het Beroepenpunt van Brussel is een tweetalig loket voor informatie en doorverwijzing die de leemte moet opvullen tussen de sectoren van het onderwijs, de opleiding en de tewerkstelling. De dienst richt zich tot alle doelgroepen, van studenten tot werkzoekenden, zelfstandigen en werknemers. Het Beroepenpunt helpt hen om binnen de Brusselse arbeidsmarkt een richting te kiezen, een beroep te leren en te werken, maar ook om zich buiten Brussel te verplaatsen.

"Hoewel de meerderheid van de bezoekers van het Beroepenpunt werkzoekenden zijn, vertegenwoordigen de werknemers 7 procent en de studenten ook bijna 7 procent van de bezoekers", vertelt minister Clerfayt.

Op basis van leeftijd is één op twee van de bezoekers tussen 30 en 49 jaar, één op vijf is jonger dan 25 jaar en één op tien is ouder dan 50 jaar. Bovendien kloppen er bijna evenveel mannen (50,3 procent) als vrouwen (49,7 procent) aan bij het Beroepenpunt.

De tevredenheid bij de mensen die geholpen werden, blijkt groot. In een studie geven 9 op 10 mensen aan dat ze vonden wat ze zochten bij het Beroepenpunt en nog eens 9 op 10 beveelt de dienst aan bij vrienden en kennissen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, beroepenpunt Brussel, Actiris, werken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie