Het Beroepenpunt van Brussel is ingehuldigd. Iedere Brusselaar kan er voortaan terecht voor advies omtrent werk en opleidingen. De toegang is gratis en kan zonder afspraak.

Na de inhuldiging volgt nog een grote opendeurweek, tot vrijdag 27 april 2018. Er zullen verschillende workshops plaatsvinden in verband met de vijf thema's van het Beroepenpunt: oriëntering, opleiding, werk, ondernemerschap en mobiliteit.

“Het centrum werd geopend op 5 maart 2018,” vertelt François Tahon, communicatieverantwoordelijke van het Beroepenpunt, aan BRUZZ. “Sindsdien kon het centrum al rekenen op ongeveer 250 bezoekers per dag.” Het nieuwe centrum richt zich op elke Brusselaar die informatie rond werk wil: van studenten die nog op school zitten tot volwassenen die zich willen heroriënteren.

In de nieuwe, interactieve ruimte van 1100 vierkante meter staan 60 computers waar Brusselaars hun zoektocht naar informatie kunnen starten. Daarnaast kunnen ze gratis advies van deskundigen krijgen. Door alle Brusselse spelers op het vlak van tewerkstelling, vorming en onderwijs samen te brengen, tracht het tweetalige loket de verschillende diensten minder in hokjes op te delen.

Het nieuwe Beroepenpunt bevindt zich in de Astrotoren in Sint-Joost-ten-Node en is het grootste van Europa. Het project wordt geleid door Actiris, Bruxelles Formation en VDAB Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sint-Joost-ten-Node , Economie , Onderwijs , Actiris , VDAB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni