Brussels Gallery Weekend toont veerkracht en jong talent

© Brussels Gallery Weekend

Kunstliefhebbers kunnen van donderdag 3 tot en met zondag 6 september hun hart ophalen in de tientallen deelnemende galerijen en kunstencentra van de 13de editie van Brussels Gallery Weekend. Dat is geen ongeluksgetal, want deze editie staat in het teken van de veerkracht van de galerijen en het jonge Belgische talent dat boven komt drijven.

In en rond de galerijen worden natuurlijk alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Mondmaskers zijn verplicht, net als afstand houden en regelmatig de handen ontsmetten. Toch wil Brussels Gallery Weekend vooral tonen dat het talent en de knowhow van de galerijen in de hoofdstad nog steeds geapprecieerd wordt, met hier en daar de nodige verrassingen.

Zo zijn er natuurlijk enkele nieuwkomers zoals Galerie DYS en Montoro12 aankondigen, maar ook galerij Fracas die uitpakt met met de tentoonstelling van Anton Reijnders in de Ateliers Jespers. Daarnaast krijgen de bezoekers enkele mooie ontdekkingen op maat voorgeschoteld, met een selectie van Italiaanse artiesten bij MLF, Bruna Canepa bij Ballon Rouge, of Martin Belou bij Bernier/Eliades.

Dynamisch en veerkrachtig

"We zijn hier bijzonder tevreden mee want het toont eens te meer aan hoe dynamisch en veerkrachtig de sector van moderne kunsten in Brussel wel is", zegt directrice Sybille du Roy de Blicquy. Voor het derde jaar op rij krijgt ook Belgisch talent een centrale plaats met Generation Brussels.

Dit jaar werd het concept onder de artistieke leiding van de Belgische Evelyn Simons weliswaar in een nieuw jasje gestoken. Langs de etalages van leegstaande winkelpanden heeft ze een tentoonstelling uitgestippeld doorheen heel de hoofdstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?