Brussels Gewest ondersteunt Europalia Treinen

20181102 Train World Schaarbeek 5 20181102 Train World Schaarbeek 5
© PhotoNews
| Het treinmuseum Train World in Schaarbeek zal een centrale plaats krijgen in de nieuwe editie van Europalia
© PhotoNews
| Het treinmuseum Train World in Schaarbeek zal een centrale plaats krijgen in de nieuwe editie van Europalia

De Brusselse regering heeft beslist een subsidie toe te kennen aan Europalia in het kader van een biënnale over treinen. Het is de eerste keer dat Europalia niet een land, maar een thema in de kijker zet. "Voor Brussel is dit een uitstekende manier om zijn Europese treingeschiedenis in de verf te zetten."

Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de International Union of Railways (UIC), waarvan alle lidstaten van de Europese Unie lid zijn, koos Europalia ervoor haar biënnale van 2021-2022 aan treinen te wijden. Het Gewest besliste dit evenement met een toelage van 350.000 euro te ondersteunen.

Volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister Sven Gatz (Open VLD), samen bevoegd voor de promotie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is dit een uitstekende gelegenheid om zijn Europese treingeschiedenis in de verf te zetten.

"Met het fantastische treinmuseum Train World in Schaarbeek heeft de regio op haar grondgebied bovendien een uniek themamuseum, dat in deze Europalia-editie een centrale plaats zal krijgen," zegt Gatz. "Dit evenement past dus helemaal in de promotie van het nationaal en internationaal imago van het Brussels gewest.”

Ook Vervoort verheugt zich op de volgende editie van Europalia. "Ik verheug me over deze bijzondere keuze die de 175ste verjaardag honoreert van de treinverbinding Parijs-Brussel, de 25ste verjaardag van de Thalysverbinding en de 100ste verjaardag van de Internationale Spoorweg Unie. Het is een belangrijke editie voor het nationale en internationale imago van Brussel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?