Maart 2019: voorstelling van de jaarresultaten 2018 van Proximus door CEO Dominique Leroy (op de foto) en CFO Sandrine Dufour

| Dominique Leroy in haar tijd als CEO van telecombedrijf Proximus bij de voorstelling van de jaarresultaten in 2018.

Brussels parket bevestigt inverdenkingstelling van Leroy

© Belga
13/05/2020
Updated: 14/05/2020 10.11u

Het Brussels parket heeft vandaag bevestigd dat voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy in verdenking gesteld is voor handel met voorkennis. Woensdagavond had Leroy's advocaat Jean-Pierre Buyle het nieuws van de inverdenkingstelling al bekendgemaakt. Volgens haar advocaat blijft Leroy er wel bij dat ze geen handel met voorkennis heeft gepleegd. Het parket zal nu beslissen of Leroy wordt vervolgd.

Dominique Leroy kondigde begin september haar vertrek aan bij telecomoperator Proximus. Korte tijd later raakte bekend dat Leroy een maand eerder een pakket Proximus-aandelen had verkocht voor ruim 285.000 euro.

Beurswaakhond FSMA startte een onderzoek naar de aandelentransactie, terwijl het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek opende. In dat onderzoek vonden in september huiszoekingen plaats, zowel in het bureau als in de privéwoning van Leroy. Aanvankelijk zou Leroy aan de slag gaan bij sectorgenoot KPN in Nederland, maar eind september besloot KPN toch niet met haar in zee te gaan, onder meer omwille van het lopende onderzoek.

'Alle twijfels wegnemen'

"De onderzoeksrechter heeft zijn onderzoek afgesloten en heeft mevrouw Leroy in verdenking gesteld," zegt meester Buyle. "Dit is een belangrijke fase in de procedure, na acht maanden onderzoek. Dit laat mevrouw Leroy toe kennis te nemen van het dossier en alle twijfels weg te nemen."

Het dossier is ondertussen overgemaakt aan het Brussels parket. Dat heeft de inverdenkingstelling bevestigd en moet nu bepalen of Leroy vervolgd wordt of niet.

Volgens de advocaat blijft Dominique Leroy er bij dat ze geen handel met voorkennis heeft gepleegd. "Op het moment van de verkoop was ze nog niet aan het onderhandelen met KPN, maar was ze in discussie met Proximus over de verlening van haar contract," meester Buyle verder.

"De beslissing om de aandelen te verkopen was al veel eerder genomen en het akkoord met KPN is er pas een maand na de verkoop gekomen. Mijn cliënte wijst op haar respect voor ethiek en waarden en heeft alle vertrouwen in een positieve afloop van deze juridische procedure," aldus de advocaat nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Economie, Dominique Leroy, proximus, handel met voorkennis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni