Bpost

| De dievenbende belt aan bij appartementsgebouwen en geeft zich dan uit voor pakjesbezorgers. Wanneer de persoon naar beneden komt om het pakje op te halen, dringen handlangers het appartement binnen om het leeg te roven.

Brussels parket waarschuwt voor dieven die zich voordoen als pakjesbezorgers

© Belga
14/12/2019

Het Brusselse parket waarschuwt zaterdag voor een nieuwe vorm van diefstal waarbij de daders zich valselijk voordoen als pakjesbezorgers. Alleen al in de politiezone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) hebben zich de voorbije maanden veertien van dergelijke feiten voorgedaan.

"De feiten doen zich steeds voor in een flatgebouw", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Een verdachte belt aan bij een oude dame en stelt zich voor als de postbode die een pakketje komt afleveren. Het slachtoffer gaat naar beneden en laat intussen de deur van het appartement tegen of halfopen staan. Ondertussen is de mededader van de valse postbode, die er eerder al in geslaagd is het gemeenschappelijk deel van het flatgebouw binnen te dringen, het slachtoffer gaan bestelen in haar appartement."

Als het slachtoffer aankomt in de hal van het gebouw, raakt ze aan de praat met een dame, een medeplichtige van de dieven, die haar meedeelt dat de postbode het pakketje in zijn wagen is gaan halen. Het slachtoffer verliest uiteindelijk haar geduld en gaat opnieuw naar boven, waar ze dan vaststelt dat ze bestolen is geweest.

'Appartement altijd goed afsluiten'

"De wijk rondom de Winston Churchill-laan en de omgeving daarvan in Ukkel werden al meermaals geviseerd door deze bende", aldus nog het parket.

"Daarom willen wij vragen om extra alert te zijn als een man bij u zou aanbellen en zich voorstelt als de postbode. Gelieve in elk geval uw appartement goed af te sluiten voor u naar beneden gaat en wanneer u geen postbode aantreft, maar enkel een dame die u vraagt om op de postbode te wachten, neemt u best onmiddellijk contact op met de politie."

Volgens het parket werden de verschillende feiten al gecentraliseerd bij één magistraat en lopen er al verschillende onderzoeksopdrachten om de daders te identificeren en te arresteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, valse pakjesbezorgers, oplichterij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni