Brussels parlementslid Fouad Ahidar wil een Valentijn voor elk leegstaand gebouw

© Website One.brussels - sp.a
| Fouad Ahidar wil een Valentijn voor elk Brussels gebouw.

Uitgerekend op Valentijnsdag is Brussels parlementslid Fouad Ahidar (One.brussels) op stap met welgeteld 19 rozen en evenveel brieven. Een voor elke schepen die bevoegd is voor Huisvesting in Brussel. "Leegstaande gebouwen moeten zo snel mogelijk gekoppeld worden aan Brusselaars."

Fouad Ahidar (One.brussels) wil op een ludieke manier de problematiek van leegstaande gebouwen in Brussel nog maar eens in de schijnwerpers zetten. Dat doet hij uitgerekend op Valentijnsdag met welgeteld negentien rozen en evenveel brieven. Een voor elke schepen die bevoegd is voor Huisvesting in Brussel.

“Er zijn ongeveer 15.000 woningen die leeg staan in Brussel. Dit moet anders. Elk leegstaand gebouw moet zo snel mogelijk gekoppeld worden aan Brusselaars die nog steeds geen woning hebben," aluds Ahidae. "Ik doe een oproep aan alle bevoegde schepenen. Neem jullie verantwoordelijkheid. Het Brussels Gewest heeft, via het Noodplan Huisvesting van staatssecretaris Ben Hamou middelen vrij gemaakt. Het is nu aan jullie. Laten we er voor zorgen dat volgend jaar elke woning wel een Valentijn heeft."

Ook Brusselaars kunnen meedoen aan de actie. Op de website van Fouad Ahidar kan je een formulier invullen om de brief naar de schepenen mee te ondertekenen of een leegstaand gebouw in je gemeente te signaleren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?