| De kerstboom op de Grote Markt in december 2021.

Brussels Wish toont eindejaarswensen op grote schermen in Brussel

© Belga
22/12/2021

Wie aan iemand eindejaarswensen wil overbrengen kan dat van 22 december tot 10 januari doen op grote schermen verspreid over Brussel. De initiatiefnemers willen zo "de sociale samenhang bevorderen en 2022 verwelkomen met een open geest van goede wil", klinkt het. De opbrengst van het initiatief gaat naar het Rode Kruis.

Een wens delen kan via een sms of post op de sociale media met de hashtag #Brusselswish. Wie dat doet via een betalend telefoonnummer, steunt het Rode Kruis. Per boodschap gaat er 1 euro naar het Winterplan van de organisatie.

"In een tijd waarin sluitingen en beperkingen aan de orde van de dag zijn, zijn sociale netwerken een uitstekend middel om mensen samen te brengen. Het is van essentieel belang sociaal contact te blijven houden, te zwaaien, te glimlachen en empathie te tonen, zelfs virtueel", klinkt het bij de initiatiefnemers.

De schermen zullen op verschillende plaatsen in Brussel worden geplaatst: de Naamsepoort, het Rogierplein, de Kunstberg en het Gemeenteplein in Molenbeek.

Het is al de zesde editie van Brussels Wish, een project dat uitgaat van Divers-City vzw en steun krijgt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de VGC en de stad Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni