Brusselse babysitter duurder dan gemiddeld

EDB
© BRUZZ
26/02/2022
Updated: 02/03/2022 11.59u

Met een uurtarief van 8,30 euro is de Brusselse babysitter duurder dan het Belgische gemiddelde. Dat blijkt uit een onderzoek van Babysits, een netwerk van kinderopvangaanbieders. Vooral de levensduurte van een regio zou de prijs mee beïnvloeden.

Op basis van een onderzoek bij meer dan honderd babysitters berekende Babysits, een netwerk dat ouders in contact brengt met kinderopvangaanbieders, de gemiddelde tarieven voor een uurtje kinderopvang door een babysitter. Daaruit blijkt dat het gemiddelde uurtarief in België 7,88 euro bedraagt. In vergelijking met 2021 nam het gemiddelde tarief toe met 39 cent per uur.

In Brussel liggen de kosten hoger: gemiddeld kost een uurtje babysitting in de hoofdstad 8,30 euro. Met dit uurtarief behoren de Brusselse babysitters tot de meest dure babysitters van België. Enkel in de provincie Luxemburg liggen de tarieven nog hoger, met gemiddeld 8,75 euro per uur.

Volgens Babysits speelt de levensduurte in de regio’s een belangrijke rol bij de bepaling van het uurtarief. “Zo zien we bijvoorbeeld een verschil tussen tarieven in steden en die op het platteland,” klinkt het.

Naast de locatie spelen nog andere factoren een rol in het bepalen van de prijs. Ook de leeftijd van de babysitter, de ervaring, het aantal kinderen waarop gepast moet worden en eventuele bijkomende taken zoals koken en schoonmaken kunnen de prijs beïnvloeden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, babysit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie