Niveau 4 XXL in het Depot in Leuven op 20 juni 2019 13 Juicy

| De Brusselse band Juicy vecht een robbertje uit met Theo Francken (N-VA).

Brusselse band Juicy in de clinch met Theo Francken

LG
© BRUZZ
12/08/2019

De Brusselse band Juicy noemde Theo Francken een 'klootzak' tijdens hun optreden op het Leuvense festival 'Het Groot Verlof'. Francken reageert smalend op sociale media. "Met uw belastingsgeld."

Het optreden van de Brusselse band Juicy afgelopen zaterdag op het Leuvense festival Het Groot Verlof, ging niet onopgemerkt voorbij. De zangeressen droegen hun nummer 'Didn't Knock' rechtstreeks op aan Theo Francken, waarbij ze hem een 'klootzak' noemden. Het nummer zou gaan over sans-papiers die worden opgepakt zonder huiszoekingsbevel, en is dus rechtstreeks gericht aan het adres van De N-VA politicus.

Die laatste laat op Twitter weten kennis genomen te hebben van het 'voorval'. "Volgens deze dames, die betaald worden door Stad Leuven voor gratis optreden op Half Oogst, ben ik een ‘klootzak’ en daarom dragen ze een nummer aan me op... Ha ja, dit bandje heet Juicy of zoiets."

Francken voegt er nog aan toe dat hij het zielig vindt, en verwijst naar het feit dat ze kunnen optreden dankzij 'ons belastingsgeld' .

De band bevestigt ondertussen op Twitter dat ze het nummer rechtstreeks hebben opgedragen aan Francken, en dat ze niet van plan zijn hun politieke mening voortaan in te slikken op het podium.

"Eerst en vooral willen we hem eraan herinneren dat het niet is omdat we op Het Groot Verlof betaald werden met overheidsgeld van de stad Leuven, dat we akkoord moeten gaan met het gevoerde politieke beleid", klinkt het.

"Optreden is nu eenmaal ons beroep. Het hekelt de onmenselijkheid van zijn wetsvoorstel om mensen zonder papieren te kunnen oppakken in hun woonst zonder huiszoekingsbevel. We willen alle initiatieven van de staat of de heer Francken, die de hulp aan machteloze mensen beperkt, aanklagen."

Beide kanten oogsten bijval op sociale media.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Theo Francken , Francken , band , Leuven , Juicy , Twitter , klootzak

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni