interactief

Brusselse besmettingen in kaart: Sint-Agatha-Berchem en Anderlecht zwaarst getroffen

Updated: 17-05-2020 - 16:54

Sciensano, het Belgisch instituut voor Volksgezondheid, maakt dagelijks het aantal besmettingen per gemeente bekend. In Brussel zijn de gemeenten Sint-Agatha-Berchem en Anderlecht in verhouding tot het aantal inwoners het zwaarst getroffen.

De interactieve kaart leert ons dat vooral Sint-Agatha-Berchem per capita het zwaarst getroffen is. Ook Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek en Jette hebben, in verhouding tot hun aantal inwoners, een hoog aantal besmettingen. Anderlecht telt met 822 besmettingen in absolute cijfers nauwelijks minder geïnfecteerden dan het veel grotere Brussel-Stad (826), waartoe ook Laken, Haren en Neder-Over-Heembeek behoren.

In Sint-Agatha-Berchem zouden de aanwezige rusthuizen, waar ook al mensen overleden en dus ook werden getest, kunnen meespelen in de cijfers. Maar precieze redenen voor het verschil in cijfers, zijn eigenlijk moeilijk aanwijsbaar, zegt demograaf Patrick Deboosere. "Die verschillende verspreidingshaarden hebben waarschijnlijk gewoon met toeval te maken. Het zijn toevallige kettingen van infecties."

De cijfers worden dagelijks om 12 uur bekend gemaakt en aangepast in de interactieve kaart hierboven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?