Brusselse brievenbussen mikpunt van vandalisme

© Johan Van den Driessche, via Twitter.
| U wil geen flyers van politieke partijen ontvangen? Dat is dan pech.

Leefmilieu Brussel heeft sinds mei vorig jaar een twintigtal klachten binnengekregen over aangebrachte schade aan "Stop Pub"-stickers op brievenbussen, bedoeld om overbodige reclame te weren.

Het vandaliseren van brievenbussen lijkt aan een opmars bezig. Dat zegt inspecteur bij Brussel Leefmilieu Vincent Schmitz. "We zien een stijging van het aantal klachten wegens vandalisme tegenover 'Stop Pub' stickers die mensen aanbrengen aan hun brievenbussen om een toevloed aan flyers te weren," zegt hij.

Aanvankelijk was het voornamelijk een probleem dat in Schaarbeek de kop opstak, maar volgens de inspecteur worden vandaag ook heel wat andere gemeenten getroffen. "Ook Sint-Gillis, Ganshoren, Sint-Lambrechts-Woluwe en Etterbeek worden dezer dagen getroffen," weet hij.

Leefmilieu Brussel is niet bevoegd om klachten van deze orde aan te pakken. Slachtoffers worden dan ook doorverwezen naar de lokale politiediensten. Bij politiezone Brussel-Noord wordt hoe dan ook getemperd: daar zijn nog geen klachten binnengestroomd. Er is dus ook geen sprake van een onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?