Brusselse chef-kok maakt duizend maaltijden klaar voor asielzoekers in Paleizenstraat

Astrid Van Peer
© BRUZZ
23/12/2022

De Brusselse chef-kok Isabelle Arpin deelt vrijdag duizend maaltijden uit aan asielzoekers in het kraakpand in de Paleizenstraat, Schaarbeek. 'Voedsel is een basisrecht.'

In totaal hebben elf verenigingen de handen in elkaar geslagen om de duizend maaltijden klaar te maken. Het gerecht is een culinaire creatie van de Brusselse chef-kok Isabelle Arpin. Arpin heeft een bekend restaurant in de Louizalaan en maakt deel uit "van het clubje chefs die we zowel appreciëren om hun dynamische persoonlijkheid als om hun creatieve kookstijl boordevol verrassingen", aldus Gault & Millau in hun beoordeling van de eetplek.

'Voedsel is een grondrecht'

Met de actie willen de organisatoren de onmenselijke omstandigheden waarin kinderen, vrouwen en mannen al maandenlang leven onder de aandacht te brengen. "Materiële hulp als huisvesting en voedsel is een grondrecht", valt te horen in de BRUZZ-reportage hierboven.

Fedasil is deze week begonnen een deel van de mensen die in het kraakpand zitten, naar opvangcentra te verwijzen, maar het gaat nog steeds om zeer kleine aantallen. De federale regering zegt intussen dat het opvangnetwerk verzadigd is en stelt dat het moeilijk is om personeel aan te werven om de opvangcapaciteit te vergroten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni