Archiefbeeld

Brusselse feestorganisator Carl de Moncharline klaagt Belgische staat aan

HD
© Belga
11/09/2020

Carl de Moncharline, in Brussel een bekende figuur die feesten en evenementen organiseert, heeft juridische stappen ondernomen tegen de Belgische staat wegens de maatregelen opgelegd door de coronacrisis. Volgens de Moncharline leggen die maatregelen de evenementensector lam. Dat kondigt zijn advocaat, Meester Jean-Pierre Buyle, vrijdag aan.

Op initiatief van Carl de Moncharline manifesteerden zondag nog 1.200 mensen uit de cultuur- en evenementensector aan de Kunstberg in Brussel. Zij betoogden om de kwetsbaarheid in hun sector door de coronacrisis onder de aandacht te brengen. "Wij zouden graag de verschillende activiteitensectoren nieuw leven inblazen. Cultuur vertegenwoordigt 5 procent van het BNP", aldus de Moncharline. Hij onderneemt nu juridische stappen tegen de Belgische staat.

Volgens zijn advocaten vormen de maatregelen "een aanzienlijke en onevenredige belemmering voor de rechten en vrijheden van de burgers in het algemeen en van onze cliënt in het bijzonder". "Deze maatregelen worden al maandenlang zonder nuancering en ononderbroken toegepast, terwijl de gezondheidssituatie is geëvolueerd en het risico van verzadiging van de ziekenhuizen inmiddels is verdwenen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Cultuurnieuws , carl de moncharline

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni