Brusselse finalist Mister Gay zet zich in voor LGBT'ers met kinderwens

alexandre du bus du warneffe
© Mister Gay Belgium
| Alexandre du Bus de Warnaffe uit Ukkel
© Mister Gay Belgium
| Alexandre du Bus de Warnaffe uit Ukkel

Alexandre du Bus de Warnaffe heeft het tot in de finale van Mister Gay Belgium 2020 geschopt. De jonge Brusselaar wil van de gelegenheid gebruik maken om het taboe te doorbreken dat rust op homokoppels met een kinderwens. “Iedereen zou de kans moeten hebben om kindjes te krijgen.”

Jong, ondernemend en met een missie. De 21-jarige Alexandre du Bus de Warnaffe steekt niet onder stoelen of banken dat hij deelneemt aan Mister Gay Belgium 2020 met een duidelijk doel voor ogen. De aandacht die hij krijgt, wil hij richten op het taboe dat nog steeds rust op homokoppels met een kinderwens.

“Ik ben heel lang lid geweest van een jeugdvereniging, en ga graag met kinderen om,” vertelt de Ukkelaar. “Ik ben er zeker van dat ik later kindjes wil, en mijn partner deelt die wens ook. Maar momenteel lopen er in België heel lange adoptieprocedures, en blijft de wetgeving rond draagmoederschap erg vaag,” klinkt het. “Bovendien heerst er nog steeds een taboe rond LGBTQ’ers met een kinderwens. Dat taboe wil ik doorbreken.”

Taboe

In het dagelijkse leven is de jonge Brusselaar al net zo ondernemend. Zo is hij de zaakvoerder van de brasserie van Sportoase in Halle, en probeert hij daarnaast af en toe wat te zwemmen. “Maar momenteel gaat het merendeel van mijn tijd naar mijn werk,” vertelt het neefje van de Brusselse brandweerbaas Tanguy du Bus de Warnaffe.

“Tot hiertoe zijn mijn ervaringen met Brussel redelijk positief,” aldus du Bus de Warnaffe. “Er zijn leuke discotheken, en ik heb op straat nog nooit problemen ondervonden. Ik denk dat er andere plekken zijn, zoals op het platteland, waar het taboe op LGBTQ’ers misschien wel sterker leeft.”

Als hij wint op 23 mei, plant hij een campagne op poten te zetten om meer duidelijkheid rond draagmoederschap te creëren. “Ik kan niets beloven, maar heb van de vorige editie van Mister Gay Belgium gemerkt dat de organisatie erg sterk is in het ondersteunen van een campagne,” aldus de Ukkelaar. “Ik ga zelf ook proberen om iets te veranderen dan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?