Brusselse jeugdorganisaties Cachet en Dig-IT krijgen Vlaamse subsidies

© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister voor Media, Jeugd en Brussel.

De vzw’s Cachet in Anderlecht en Dig-IT in Brussel-Stad krijgen respectievelijk 47.000 en 41.178 euro steun van Vlaams minister voor Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). In totaal maakt Dalle 650.000 euro vrij voor 15 experimentele jeugdprojecten.

Met die 650.000 wil Vlaams minister voor Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vooral inzetten op vernieuwing in jeugdprojecten. “Jongeren groeien op in een steeds sneller veranderende wereld. Het Vlaamse en Brusselse jeugdwerk is het best geplaatst om jongeren daarin te begeleiden en te versterken. Vandaar deze subsidies voor vernieuwende projecten,” laat Dalle weten.

Van de 15 geselecteerde projecten komen er twee uit het Brusselse. Cachet is een vzw uit Anderlecht voor en door jongeren uit de jeugdhulpverlening. Ze krijgen 47.000 euro voor een forumtheaterproject, waarbij jongeren hun ervaringen kunnen delen. Dat moet meteen ook jongeren, hulpverleners en beleidsmakers sensibiliseren.

De vzw Dig-IT uit Brussel-Stad koppelt wiskunde aan beeldende kunst. Met de 41.178 euro subsidie organiseren ze workshops voor kinderen, om via kunst- en cultuuronderwijs ook de liefde voor wiskunde aan te wakkeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?