De politie houdt een oogje in het zeil op het recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent (achiefbeeld uit de zomer van 2020)

| Politie op het recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent (archiefbeeld uit de zomer van 2020)

Brusselse jongeren op weg naar Blaarmeersen veroorzaken opnieuw incident met bus

ADD
© Belga - BRUZZ
21/05/2022
Updated: 24/05/2022 09.56u

Een twintigtal Brusselse jongeren op weg naar de Blaarmeersen in Gent heeft zaterdagmiddag amok gemaakt vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Twee van hen werden bestuurlijk aangehouden, zo bevestigt de lokale politie. Maar wat er precies gebeurde heeft veel weg van een uit de hand gelopen ongeval. “Ze kwamen om te werken, niet om te vechten.”

Een twintigtal jongeren uit Brussel arriveerde zaterdagmiddag in Gent. Aan het busstation Gent-Sint-Pieters liep het echter uit de hand: een buschauffeur reed er over de voet van één van de gasten waarop er een verhitte discussie ontstond. De vrouw die de bus bestuurde voelde zich belaagd en vroeg bijstand van de politie.

De groep was vanuit Brussel onderweg naar de Blaarmeersen om er voor een evenementenbureau te werken. "Wat zaterdag gebeurde heeft veel weg van een misverstand," zegt Benjamin Van Cauwenberghe, zaakvoerder van IB Event.

De eventorganisator verzorgde op die dag de catering voor een groot bedrijfsfeest op de Blaarmeersen. “Personeel vinden is momenteel zeer moeilijk, maar wij kunnen gelukkig rekenen op een poule met zeer enthousiaste gasten uit Antwerpen en Brussel," verklaart hij in Het Nieuwsblad.

Geen proces verbaal

Van Cauwenberghe liet zaterdag dus 25 volwassen meisjes en jongens komen uit Brussel, met het openbaar vervoer. “Er was geen budget voor een eigen bus. Ze namen dus de trein en de lijnbus, in hun tenue: een zwarte kostuumbroek en een hemd,” klinkt het nog. Eens in Gent, liep het mis.

Twee jongeren werden eventjes bestuurlijk aangehouden. De persoon die de bus over zijn voet kreeg werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De rest van de groep mocht beschikken.

“Er is wel degelijk een breuk in de voet vastgesteld. Maar uiteindelijk heeft de politie geen proces verbaal opgemaakt van de feiten en mochten ook de andere twee gasten vrijuit gaan. De hele groep is momenteel trouwens hard aan de slag op het event. Een geluk dat zij wel willen komen werken, want in Gent vind ik nog nauwelijks personeel," besluit Benjamin.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni