Benjamin Dalle (CD&V), sinds 2 oktober 2019 Vlaams minister, bevoegd voor Brussel, Media en Jeugd in de regering-Jambon

Dalle over Blaarmeersen: 'Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen'

© Belga
11/06/2021

"De werkloosheidscijfers zijn in Brussel nog altijd torenhoog. Een op de vier jongeren is werkloos. Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen." Dat zei Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in Terzake op Canvas, in een reactie op het incident in de Gentse Blaarmeersen.

In het sport- en recreatiepark Blaarmeersen is woensdagavond een vechtpartij ontstaan waarbij twee personen verwondingen opliepen. De politie en uitbater Farys gingen donderdagvoormiddag in spoedoverleg met de Gentse burgemeester om de kwestie aan te pakken. Het is niet de eerste keer dat er zich problemen voordoen met Brusselse en Noord-Franse jongeren.

Benjamin Dalle noemde het incident donderdagavond 'degoutant'. "Dit is een kleine groep die hard moet aangepakt worden, maar er is wel een bredere problematiek", zei hij. "We hebben daar een gezamenlijke verantwoordelijkheid in, ook in Brussel. In de hoofdstad van Europa met 1,2 miljoen inwoners, de jongste hoofdstad ook van Europa, hebben we nergens een recreatiedomein met toegang tot water. Geen openluchtzwembad. We hebben nu geïnvesteerd in een tijdelijk openluchtzwembad in Anderlecht. Dat is een kleine eerste stap, maar absoluut te weinig."

Het gaat volgens de minister ook niet om een nieuw probleem. "Men zegt in Brussel al twintig jaar lang dat er meer mogelijkheden moeten zijn voor recreatie. Ik denk dat de sense of urgency daar veel groter moet zijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni