Brusselse magistraat Jos Colpin onverwacht overleden

© Belga
| Jos Colpin is op 74-jarige leeftijd onverwacht overleden

De Brusselse magistraat Jos Colpin is zondagochtend op 74-jarige leeftijd overleden. Dat nieuws meldt Het Nieuwsblad. Zijn dood komt onverwacht. "Hij was een grote meneer."

Jos Colpin oefende verschillende functies uit. Naast zijn werk als magistraat was hij ook lid van de Hoge Raad voor Justitie. “Hij was een schitterend persoon en werd zeer geapprecieerd als magistraat”, klinkt het in de reacties op sociale media.

Boezemvriend en toenmalig procureur des konings van het Brusselse parket Bruno Bulthé omschrijft Colpin in Het Nieuwsblad als een “grote mijnheer”. “Hij was een voorzichtige, maar kordate magistraat,” aldus Bulthé. “Niet zelden recht voor de raap. Hij kreeg ook vaak gevoelige dossiers toegespeeld, dat kon hij als geen ander.”

Naast magistraat was Colpin ook jarenlang woordvoerder van het Brusselse parket. “Jos was erg geliefd bij de journalisten,” zegt Bulthé. “Je kon afspraken maken met hem en daar hield hij zich aan.”

Jos Colpin ging uiteindelijk in 2015 met pensioen. Hij laat een vrouw, twee dochters en een zoon na. Zijn dochter Erika Colpin trad in zijn voetsporen en is nog steeds rechter in Mechelen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?