| Woensdag 13 januari, honderden betogers komen samen vlakbij het Noordstation om te protesteren na de dood van de 23-jarige Ibrahima.

'Brusselse Panters' sturen brief naar Koning over rellen

© BRUZZ
18/01/2021

De antiracistische organisatie ‘Brusselse Panters’ heeft een brief gestuurd naar de koning. De aanleiding is de dood van de 23-jarige Ibrahima en de rellen die na de manifestatie ‘Justice for Ibrahima’ zijn ontstaan. Een konvooi van koning Filip zou tijdens het heetst van de strijd ook aangevallen zijn in de buurt van het Noordstation, hoewel het niet duidelijk is of de koning zelf effectief aanwezig was.

Het collectief ‘Brusselse panters’ heeft nu een brief naar de koning gestuurd om uit te leggen waar de woede van de Brusselse reljongeren tegenover de politie vandaan komt.

In de brief, dat schrijft La Capitale, zegt de antiracistische organisatie zich zorgen te maken over het politiegeweld in onze hoofdstad. “Sire, als u mij toestaat u te schrijven, het drama is geen alleenstaand feit. Als er een zwarte of Arabische jongere sterft is dat geen ongeluk.”

“U woont zelf in het noorden van Brussel, waar politiegeweld deel uitmaakt van de dagelijkse realiteit van de Brusselse jongeren van postkoloniale migratie”, vervolgt de brief van de ‘Brusselse Panters’. Daarbij benadrukken ze het belang van een waardige gedenkplaats voor de slachtoffers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , justice pour ibrahima , brusselse panters

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni