Brusselse parken en begraafplaatsen gaan dicht door storm

© PhotoNews
| Autoverkeer in Ter Kamerenbos

De parken en begraafplaatsen die onder het beheer staan van de stad Brussel en van Leefmilieu Brussel gaan zondag 9 en maandag 10 februari volledig dicht vanwege de verwachte rukwinden die de storm Ciara met zich meebrengt.

De laatste weersvoorspellingen geven aan dat er rukwinden zijn die op zondag en maandag de snelheid van 100 kilometer per uur zullen passeren. Bij de stad Brussel en Leefmilieu Brussel nemen ze daarom geen risico's.

De begraafplaatsen en de parken van de stad Brussel, waaronder het Ter Kamerenbos, worden vanaf zondag om 12 uur tot dinsdagochtend volledig afgesloten. De politie heeft op basis van de weersvoorspellingen ook beslist om het Ter Kamerenbos van zondag 14 uur tot maandagavond af te sluiten voor alle verkeer.

Ook Zoniënwoud niet toegankelijk

Leefmilieu Brussel neemt eveneens de beslissing om de parken, bossen en parkings die toegang geven tot het Zoniënwoud al zeker twee dagen te sluiten op zondag en maandag en beveelt iedereen aan om alle gewestelijke groene ruimten en in het bijzonder de omgeving van bomen te vermijden.

In de parken die niet kunnen worden afgesloten, zal Leefmilieu Brussel aan de ingangen een bericht uithangen en zullen de parkwachters de burgers informeren. Dinsdagochtend zullen de bevoegde instanties een controle doen in de parken om te zien of er nog gevaar dreigt voor het publiek door bijvoorbeeld losgekomen bomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?