Brusselse politie aangevallen bij draaien omstreden cover ‘Oya lélé’

© Photonews
| (archiefbeeld)

Bij het draaien van de omstreden videoclip van ‘Oya lélé’ door de Nederlandse rapper Gofast op de Antwerpsesteenweg in Brussel, werd de politie aangevallen. Dat schrijft het Nieuwsblad, en wordt bevestigd door politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

“Op 22 juni rond 18 uur kregen we een oproep binnen van een particulier met de melding dat het verkeer werd geblokkeerd, er sprake was van overlast op de openbare weg en gevaarlijk rijgedrag,” vertelt politiewoordvoerster van politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene Ilse Van de Keere aan BRUZZ.

“We stuurden agenten naar de Antwerpsesteenweg, maar bij aankomst bleek dat de sfeer meteen heel geladen was,” aldus Van de Keere. “Onze ploeg werd bekogeld met projectielen. Toen er versterking kwam, namen de jongeren de benen. We hebben twee personen geïdentificeerd, en zij kregen een pv voor verschillende inbreuken. Het dossier wordt ook overgemaakt aan het Brussels parket.”

De rapper had geen toestemming gevraagd om de videoclip op te nemen in de openbare ruimte. “Wanneer men van plan is om een evenement te organiseren in de publieke ruimte, is men nochtans verplicht om daarvoor een aanvraag in te dienen,” aldus de woordvoerster. “De coronamaatregelen werden evenmin gerespecteerd.”

Studio 100 liet eerder al weten niet opgezet te zijn met de nieuwe versie van de K3-hit Oya Lélé door de Nederlandse rapper Gofast. Het nummer puilt uit van de schunnige teksten. Bovendien zegt het entertainmentbedrijf dat er destijds geen toestemming werd gevraagd om het nummer te mogen coveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?