Brusselse politie legt feest met 200 personen stil

© Peter Dhondt/BRUZZ
Updated: 12-10-2020 - 16:51

De lokale politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Neder-over-Heembeek een feest in evenementenhal SILO stilgelegd waarop ruim 200 personen aanwezig waren. Een groot deel van hen had geen mondmasker op en hield geen afstand.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene werd rond 23.45 uur op de hoogte gebracht van mogelijk feestgedruis, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "Toen onze ploegen ter plaatse kwamen, bleek dat er zowat 200 mensen aanwezig waren." Het ging om een feest in evenementenhal SILO, in Neder-over-Heembeek.

Ongeveer de helft van hen zou geen mondmasker gedragen hebben. "Men hield bovendien niet de nodige afstand. Het etablissement heeft een toelating om tot 1 uur open te blijven maar op het moment dat onze ploegen tussenkwamen, werd er niet gegeten. Het ging duidelijk niet om een restaurant", aldus Van de Keere. De politie legde het feest stil, noteerde de identiteit van alle aanwezigen en sloot het etablissement.

Eigenaar van de zaal waar het feest plaatsvond Serge Duthoit begrijpt niet goed wat er precies is gebeurd: "We zijn een evenementenlocatie. Het ging om een privéfeest dat professioneel werd omkaderd, dan gelden er toch andere regels dan bij cafés en restaurants?" Duthoit vervolgt dat hij niet veel meer weet aangezien hij er die avond zelf niet bij was. "Waarschijnlijk ging het vooral om de sociale afstand die niet werd nageleefd op het feest."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?