Brusselse politieschool houdt infodag voor potentiële agenten

© PhotoNews

De Gewestelijke en Intercommunale Politieschool (GIP) van Brussel organiseert op 22 juni aanstaande een grote infodag over het beroep van politieagent. Bijzonder aan die infodag is dat er voor Nederlandstalige kandidaten een zogenaamde 'Fasttrack' is. Dankzij die versnelde procedure kunnen de kandidaten alle selectieproeven afleggen op slechts twee weken tijd, tussen 26 augustus en 6 september.

Op de infodag kunnen geïnteresseerden zich informeren over alle carrièremogelijkheden bij de politie. Ze krijgen er infosessies over het rekruteringsproces, en kunnen in gesprek gaan met agenten van verschillende lokale politiezones om hun beroepservaringen te leren kennen, of met agenten van verschillende diensten van de federale politie over hun dagelijks werk in hun specialisatie, zoals de spoorwegpolitie, de hondengeleiders, of het interventiekorps.

Daarnaast kunnen ze aan de hand van ontmoetingen met enkele aspiranten kennismaken met het opleidingsprogramma. Er zijn ook demonstraties van geweldbeheersing, simulaties van de cognitieve vaardigheidsproef van de dienst Rekrutering en Selectie van de federale politie en van de test van de selectiecommissie met een van de leden ervan.

Een jaar geleden zocht de federale politie nog ruim 1.600 nieuwe agenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?