Brusselse regering financiert engagement van 120 jongeren bij samenlevingsdienst

© Belga
13/12/2021

De Brusselse regering kent een subsidie van 400.000 euro toe aan het Platform voor de Samenlevingsdienst. Dankzij deze steun kunnen 120 jongeren zich in 2022 engageren om deel te nemen aan zes maanden durende solidaire projecten. Zo versterken ze hun professionele en sociale vaardigheden.

De subsidie van 400.000 euro wordt sinds het begin, en nog tot het eind van de legislatuur jaarlijks toegekend aan de samenlevingsdienst. Het is de dienst zelf die dan 120 jongeren selecteert op basis van hun motivatie en het parcours dat ze al aflegden. Het gaat om jongeren tussen 18 en 25 jaar die zich nuttig willen inzetten voor de gemeenschap.

Wanneer een jongere geselecteerd wordt, krijgt hij of zij gedurende zes maanden de kans om een solidair project uit te voeren. De samenlevingsdienst probeert de jongeren zo levenservaring, professionele competenties die essentieel zijn voor de arbeidsmarkt en sociale vaardigheden bij te brengen. Ze willen hen helpen zichzelf te vinden.

"De samenlevingsdienst is een geweldig instrument om jongeren die te kampen hebben met een verlies aan zingeving te helpen en te begeleiden. Hoewel dat niet de belangrijkste doelstelling van het initiatief is, gaat 75% van de jongeren die de samenlevingsdienst voltooid hebben, weer studeren of vindt een job", benadrukt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni