Brusselse regering vraagt interministeriële conferentie rond geweld op vrouwen

© PhotoNews

De Brusselse regering heeft donderdag beslist om de oprichting te vragen van een interministeriële conferentie over de strijd tegen geweld op vrouwen. Minister-president Rudi Vervoort (PS) zal het verzoek op 18 december voorleggen aan het Overlegcomité, zo kondigt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS) donderdag aan.

Ook de Waalse regering en de regering van de Franse gemeenschap steunen volgens Ben Hamou de vraag voor een interministeriële conferentie. Het doel van de drie ministers is om op een gecoördineerde manier en in samenwerking met alle entiteiten van het land concrete vooruitgang te boeken met betrekking tot de acties van het Nationaal Actieplan 2020-2024.

"Deze interministeriële conferentie zal meerdere keren per jaar bijeen moeten komen om de voortgang van de maatregelen van elke minister op elk bestuursniveau te beoordelen. We zullen dus actie moeten ondernemen en verantwoording moeten afleggen", licht Ben Hamou toe. De staatssecretaris wil in maart een eerste Brussels strijdplan klaar hebben.

"Geweld op vrouwen moet op een overkoepelende manier worden bestreden, op alle bestuursniveaus. Dit gebeurt bijvoorbeeld via bewustmaking op school, via een adequate opleiding voor actoren uit de gezondheidssector, de politiesector en justitie of via de opvang en bescherming van slachtoffers. Daders van dit soort geweld moeten we straffen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?