Brusselse spoedarts sterft aan coronavirus

© PhotoNews
| Het ziekenhuis Delta tijdens de piek van de coronacrisis (archiefbeeld).

Spoedarts Hatoum Maher is na een gevecht van bijna drie maanden overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De vijftiger uit Etterbeek stierf woensdag in een Brussels ziekenhuis.

Dat schrijven de kranten van Sudpresse en het betreurenswaardige nieuws wordt bevestigd aan onze redactie.

Maher werkte regelmatig als spoedarts op de dienst intensieve zorgen in het Centre de Santé des Fagnes, een ziekenhuis in Chimay. "Zijn overlijden komt dan ook hard aan bij de collega's. Dokter Maher was een gerespecteerd lid van ons urgentieteam", zegt Bérangère Jacqmin, woordvoerster van het Henegouwse ziekenhuis.

De Brusselse dokter, die ook opereerde vanuit het Elsense Chirec-ziekenhuis Park Leopold, raakte in april besmet met Covid-19. Maher liep het virus op terwijl hij andere coronapatiënten behandelde tijdens de piek van de crisis. De spoedarts werd opgenomen op intensieve zorgen in Brussel, waar het stelselmatig bergaf ging met zijn gezondheid.

De Etterbekenaar is de tweede Brusselse dokter die sterft aan het coronavirus. Eerder verloor al de 59-jarige spoedarts Nicolas Mangbau de strijd tegen Covid-19. Hij werkte op de spoeddienst van het ziekenhuis Joseph Bracops in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?